Gewilde Verstappen vermaakt publiek op de baan en niet ernaast

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen is niet van plan veel tijd te verspillen aan publieks- en sponsoractiviteiten rond de Formule 1-races.

“Ik ben er om te racen en niet om het publiek te vermaken. Ook nu de coronamaatregelen praktisch zijn verdwenen, ga ik er niet van alles naast doen”, zei de wereldkampioen in aanloop naar de Grote Prijs van Australië.

Verstappen is vanwege zijn status gewild bij sponsors, media en fans, maar hij wil zich concentreren op zijn verrichtingen op het circuit. “Als je van alles erbij gaat doen buiten de baan, raak je van slag en dat gaat ten koste van de prestaties. Ik wil de fans best entertainen, maar dat doe ik in de auto op het circuit”, aldus de winnaar van de vorige race in Saudi-Arabië.

De coureur van Red Bull verwees naar Daniel Ricciardo. De Australiër was in zijn eerste jaren bij Red Bull zijn teamgenoot. “Ik had altijd medelijden met hem omdat hij het zo druk had en eigenlijk niet van zijn thuisrace kon genieten. Hij was echt superdruk in het raceweekeinde. Maar je moet echt ‘nee’ kunnen zeggen tegen bepaalde verplichtingen. Het gaat er ook om dat je de juiste mensen om je heen hebt die dat managen”, aldus de 24-jarige Nederlander, die als nummer 3 in de WK-stand begint aan de derde race van het seizoen. Hij heeft de Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz boven zich staan in het klassement.

Cookieinstellingen