Fortuna Sittard vandaag in voorlaatste thuiswedstrijd tegen Feyenoord

Foto: SGN

Vanmiddag om 16:45 uur speelt Fortuna Sittard voor de derde achtereenvolgende keer een thuiswedstrijd.

De vorige twee duels, tegen Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles, werden beide met veel inzet en prima steun van het publiek gewonnen, waardoor de club op de ranglijst naar de veertiende plek wist te klimmen. Maar die plek biedt vanwege de geringe onderlinge verschillen tussen de ploegen onderaan de ranglijst van de Eredivisie allesbehalve zekerheid op lijfsbehoud. Er zullen dan ook nog wat punten moeten worden gepakt!

Of dat tegen Feyenoord gaat lukken is nog maar de vraag, want de ploeg uit de Maasstad is van een ander kaliber dan de afgelopen twee tegenstanders. De Rotterdammers staan momenteel op de derde plek van de ranglijst en doen daarnaast nog volop mee in de UEFA Conference League, waarin afgelopen donderdag de eerste halve finalewedstrijd tegen Olympique Marseille met 3-2 werd gewonnen. De return in Marseille staat over vier dagen op het programma. Dat zou in het voordeel van Fortuna Sittard kunnen werken.

Fortuna Sittard kan nog steeds niet beschikken over de geblesseerde linksback George Cox. Verder is het op dit moment nog niet duidelijk of centrale verdediger Dimitrios Siovas kan worden ingezet. Hij viel afgelopen duel tegen Go Ahead Eagles geblesseerd uit. Mocht Siovas niet kunnen spelen dan zal zijn plek worden ingenomen door Roel Janssen.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er vanaf 14:45 uur een Fanplein ingericht op het Tom Dumoulin Bike Park.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Dimitrios Siovas of Roel Janssen, Ivo Pinto, Deroy Duarte, Zian Flemming, Tesfaldet Tekie, Tijjani Noslin, Paul Gladon en Mats Seuntjens.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen