Kembit-Lions zet visie voort en versterkt zich met jonge talenten

Foto: CC0 via PxHere

Vanaf het nieuwe seizoen 2022-2023 zal Limburg-Lions zich versterken met de talenten Jasper Ritzen en Jelte Hiemstra.

Jasper Ritzen begon, mede dankzij het handbalvirus van zijn ouders, zijn handbalcarrière al op 5-jarige leeftijd bij NOAV in Susteren waarna hij vervolgens via Sittardia, de handbalacademie Papendal, en de opleidingsploeg van Bocholt uiteindelijk bij het Antwerpse Sasja terecht is gekomen. Ook heeft Jasper in de Nederlandse jeugdselecties gespeeld. Nu maakt het 20-jarige talent de overstap naar Kembit-Lions waar hij zal spelen op de linkerhoek ter vervanging van Koen van Dijk. Hij zal samen met Luca van Straaten deze positie bezetten.

Jeroen Hofman, Technisch Manager van Limburg Lions: “Naast het feit dat Jasper een talentvolle speler is en wij veel perspectief in zijn ontwikkeling zien past hij ook goed binnen het DNA van Limburg Lions. Jasper is een jongen uit de regio (Susteren) en heeft zijn opleiding bij Sittardia doorlopen. Jasper is een creatieve speler die houdt van een offensieve speelstijl.” (Lees verder onder de foto.)

Jasper Ritzen

Hij kijkt enorm uit naar deze nieuwe uitdaging en hoopt iedereen snel in de sporthal te zien. Jasper is een creatieve speler die houdt van een offensieve speelstijl.

Het tweede talent dat Limburg Lions komt versterken is Jelte Hiemstra. De Brabander begon op 4-jarige leeftijd bij Olympia Oss (tegenwoordig Dynamico). Daar speelde hij tot zijn 16e waarna hij Oss verruilde voor Tachos uit Waalwijk. 2 Jaar geleden startte het 19-jarig talent op de handbalacademie. Ook Jelte heeft al 8 wedstrijden in Jong Oranje gespeeld. Nu komt hij Limburg-Lions versterken. Jelte studeert Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Hij zal zijn studie verder voortzetten in Sittard.

Jeroen Hofman: “Ook Jelte is een jonge talentvolle linkeropbouwer die binnen Kembit-Lions de kans krijgt zijn talent verder te ontwikkelen, en te groeien naar BENE-League niveau.” Met de komst van beide heren zet Kembit-Lions hun visie voort om talentvolle handballers te begeleiden en te ondersteunen in hun sportieve carrière.

Jelte Hiemstra

Reacties

Cookieinstellingen