Fortuna Sittard knokt vandaag in Nijmegen om lijfsbehoud in Eredivisie

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard speelt vanmiddag om 14:30 uur in Nijmegen tegen N.E.C. de laatste competitiewedstrijd in de Eredivisie van het seizoen 2021-2022.

De inzet van dit duel is niet niks: het gaat om lijfsbehoud in de Eredivisie. Fortuna Sittard heeft de kansen nog volledig in eigen hand: winst in Nijmegen betekent ongeacht de uitslagen van andere degradatiekandidaten dat het team van coach Sjors Ultee er nog een seizoen in de hoogste Nederlandse voetbalklasse aan kan vastknopen.

Zaterdagmiddag vertrok de spelersbus naar Nijmegen. Een flinke groep supporters kwam de spelers alvast een hart onder de riem steken,

https://twitter.com/FortunaSittard/status/1525490581690097664

Ultee kan in dit belangrijke duel weer beschikken over drie vaste krachten die afgelopen woensdag tegen Vitesse ontbraken wegens een schorsing: de middenvelders Deroy Duarte en Zian Flemming en aanvaller Mats Seuntjens zijn vandaag weer van de partij. Dat geldt niet voor de in de wedstrijd tegen Vitesse geblesseerd uitgevallen verdediger Andreas Samaris en voor de zieke Arianit Ferati. Ivo Pinto is daarentegen wel weer inzetbaar. Hij ontbrak woensdag vanwege het overlijden van zijn vader.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Dimitrios Siovas, George Cox, Deroy Duarte, Zian Flemming, Tesfaldet Tekie, Lisandro Semedo, Paul Gladon en Mats Seuntjens.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen