Max Verstappen wint Spaanse Grand Prix en leidt in stand om WK

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull heeft vandaag in Spanje, mede dankzij een uitvalbeurt van Ferraririjder Charles Leclerc, uitstekende zaken gedaan.

Verstappen kende een goede start, behield zijn positie, maar verloor veel tijd nadat hij in de negende ronde van de baan de grindbak inschoot.

Hij kon verder, maar was zijn positie kwijt aan Russell (Mercedes) en zijn Red Bull teamgenoot Sergio Perez. Rondenlang worstelde Verstappen vervolgens om Russell voorbij te komen, maar werd daarbij nogal gehinderd door problemen met de werking van zijn DRS-systeem. Charles Leclerc kon ondertussen onbedreigd zijn voorsprong uitbouwen en leek van pole naar de winst onderweg te zijn, totdat in de 27e ronde de power unit van zijn Ferrari problemen kreeg en een uitvalbeurt volgde. Nul punten derhalve voor de Monegask in Spanje.

Sergio Perez pakte in ronde 31 met een sterke inhaalmanoeuvre de leiding in de race af van Russell en stond de koppositie in ronde 38 af aan zijn teamgenoot Max Verstappen, die kort daarvoor George Russell de pits in zag duiken, omdat Verstappen op het zachtste rubber veel sneller was. Zes ronden later verruilde Verstappen het zachtste rubber voor een nieuwe set mediums en was Perez weer de leider in de race. Perez kreeg van zijn team de opdracht om Verstappen, die op zijn nieuwe banden veel meer snelheid had, voorbij te laten. Dat leidde tot enig protest, maar werd met tegenzin ingewilligd. In ronde 49 stak Verstappen Perez voorbij. De Mexicaan ging in ronde 54 naar binnen voor een setje gebruikte zachte banden om de snelste raceronde en daarmee een extra WK-punt te pakken. Perez finishte als tweede, George Russell pakte de derde trede van het podium,

Red Bull pakte daarmee op het Circuit de Catalunya de tweede een-twee van het seizoen. Max Verstappen schrijft 25 WK-punten bij en neemt daarmee de leiding in het kampioenschap over van Charles Leclerc. Bij de constructeurs gaat Red Bull eveneens aan de leiding.

Volgende week staat de Grand Prix van Monaco op het programma.

Reacties

Cookieinstellingen