Promotie Excelsior gunstig voor Fortuna Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De promotie van Excelsior van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie levert Fortuna Sittard 175 mille aan extra inkomsten op.

In een wedstrijd waarin van alles gebeurde promoveerden de Rotterdammers ten koste van ADO Den Haag naar de Eredivisie.

ADO Den Haag ging vanuit gewonnen positie (3-0 voorsprong) alsnog onderuit. Excelsior kwam gelijk, waardoor verlengd moest worden. In de verlenging kwam ADO opnieuw op voorsprong, maar wist Excelsior andermaal de gelijkmaker aan te tekenen. In de beslissende penaltyreeks ging Excelsior er uiteindelijk toch nog met de winst en dus promotie naar de Eredivisie vandoor.

Dat dat extra inkomsten voor Fortuna Sittard betekent heeft te maken met de verdeling van de tv-gelden: de club uit Sittard-Geleen kan naar verwachting nu een kleine 400 duizend euro meer aan tv-gelden tegemoet zien dat vorig seizoen.

Doordat PEC Zwolle, Willem II en Heracles zijn gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie steeg Fortuna Sittard naar de elfde plek op de ranglijst die wordt gehanteerd voor het verdelen van de tv-gelden. Maar wanneer ADO Den Haag zou zijn gepromoveerd zou Fortuna Sittard weer een plekje zakken op de ranglijst, omdat Den Haag op basis van in het recente verleden behaalde punten boven Fortuna Sittard zou komen te staan. Excelsior heeft echter minder punten dan Fortuna Sittard, dat daardoor op de elfde plek blijft staan.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen