Topresultaat met een een-twee voor Red Bull in Bakoe

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft vandaag in Bakoe de prijs gepakt die hij vorig jaar door een klapband in de slotfase aan zijn neus voorbij zag gaan.

Zijn overwinning in Bakoe – de vijfde van dit seizoen en de 25e in zijn carrière – kwam geen moment in gevaar en dat lag mede aan technische problemen bij Ferrari. Zowel Carlos Sainz (ronde 9) als Charles Leclerc (ronde 20) vielen uit. Ook de Alfa Romeo van Zhou en de Haas van Magnussen – beiden voorzien van een Ferrari-motor – haalden door falende techniek de eindstreep niet.

Aan de start van de race pakte Sergio Pérez in de eerste bocht de leiding over van de van pole vertrokken Charles Leclerc. Na het uitvallen van beide Ferrari’s nam Verstappen, die veel sneller was dan zijn Mexicaanse ploeggenoot, de leiding in de race over om die geen moment nog in gevaar te zien komen. Verstappen zei na de race te denken dat, ook als Ferrari niet zou zijn uitgevallen, hij ook dan de race zou hebben gewonnen, want de Red Bull was vandaag erg snel. Mercedescoureur George Russell finishte als derde op ruime achterstand achter Verstappen en Pérez.

Door deze overwinning bouwt Max Verstappen zijn voorsprong op Ferraricoureur Charles Leclerc uit naar 34 punten. Hij leidt het WK-klassement nu met 150 punten. Pérez, die vandaag de snelste raceronde noteerde, passeerde Leclerc op de ranglijst. Hij staat tweede achter Verstappen met 129 punten, Leclerc blijft steken op 116 punten. Bij de constructeurs gaat Red Bull comfortabel aan de leiding met 279 punten. Ferrari staat tweede met 199 punten, Mercedes bezet met 161 punten de derde plek.

Komende week staat de Grand Prix van Canada op het programma. Over drie weken, op zondag 3 juli, staat op het circuit van Silverstone de Grand Prix van Groot-Brittanië op de kalender.

Cookieinstellingen