Max Verstappen wint in Canada na razend spannende slotrondes

Verstappen wint Grand Prix van Canada
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft vandaag zijn zesentwintigste Grand Prix zege geboekt. De van pole position gestarte Verstappen kende een uitstekende start.

In de achtste ronde viel Verstappens teamgenoot Sergio Pérez uit met motorproblemen. Tijdens de daaruit voortvloeiende virtual safety car dook Verstappen naar binnen voor nieuwe banden van de hardste compound. Carlos Sainz deed in ronde 20 hetzelfde, toen zich andermaal een virtual safety car voordeed.

Sainz wist op versere banden zijn achterstand op Verstappen ronde na ronde te verkleinen, terwijl Verstappen klaagde over gebrek aan grip. In ronde 43 kwam Verstappen dan ook naar binnen voor een nieuwe wissel naar een nieuwe set harde banden. Sainz deed in ronde 49 hetzelfde toen er opnieuw een gele vlag was, nadat Tsunoda bij het uitrijden van de pitstraat van de baan schoot. De safety car kwam op de baan en het veld schoof weer ineen. Bij de herstart resteerde er een sprintrace over 15 rondes, waarin Max Verstappen alles uit de kast moest halen om de Ferrari van Carlos Sainz achter zich te houden. De Spanjaard moest zich in de laatste ronde echter gewonnen geven.

Derde werd Lewis Hamilton, die deze race op de boordradio geen geklaag over porpoising van zijn Mercedes liet horen. Zijn teamgenoot George Russell werd vierde en de wegens gridstraffen van de 19e plek gestarte Charles Leclerc eindigde als vijfde en zag daardoor de achterstand op Max Verstappen 10 punten groter worden.

Verstappen leidt de stand om het WK met 175 punten, 46 meer dan nummer twee en teamgenoot Sergio Pérez en 49 meer dan Ferraricoureur Charles Leclerc.

Reacties

Cookieinstellingen