Zian Flemming vertrekt naar Millwall FC

Foto: SGN/Fortuna Sittard

Aanvallende middenvelder Zian Flemming gaat Fortuna Sittard nu dan toch echt verlaten. Hij verhuist naar Londen.

Hij stapt over naar het in de Engelse Championship uitkomende Millwall FC. Daarmee verliest Fortuna Sittard een van de absolute smaakmakers van afgelopen seizoen.

https://twitter.com/FortunaSittard/status/1540605910313205760

Zian Flemming werd in 2020 voor vier jaar door Fortuna Sittard vastgelegd. In de afgelopen twee seizoenen speelde hij in totaal 61 competitiewedstrijden. Daarin scoorde hij 24 doelpunten.

De geboren Amsterdammer had met zijn inbreng een groot aandeel in het lijfsbehoud van Fortuna Sittard in de Eredivisie. Zijn belangrijkste acties bewaarde hij voor het laatste en allesbeslissende duel uit tegen NEC Nijmegen, op 15 mei jongstleden. Daarin scoorde hij uit een assist van Paul Gladon niet alleen het enige en winnende doelpunt, maar verrichtte hij in de slotfase bovendien een even knappe als belangrijke redding door een ingeschoten bal achter de al gepasseerde Yanick van Osch van de doellijn te koppen.

Flemming maakte zich daarmee onsterfelijk in Sittard. Als hij er niet had gestaan zou Fortuna Sittard zich nu waarschijnlijk opmaken voor de competitie in de Keuken Kampioen Divisie.

Na eerder door de club afgewezen mogelijke transfers aan het einde van het seizoen 2020-2021 en in de winterstop van 2021-2022 laat de club Flemming nu dan toch gaan. Club en supporters gunnen hem deze transfer dan ook van ganser harte, hoe jammer ze het tegelijkertijd ook vinden dat hij niet meer in Sittard te zien zal zijn. Over het transferbedrag zijn door de clubs geen mededelingen gedaan, maar er gaan geluiden dat het om een bedrag van om en nabij de 2,5 miljoen Britse pond gaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zian Flemming (@zianflem)

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen