Verstappen: schadebeperking draait uit op overwinning in Hongarije

<em>Verstappen na zijn winst in Hongarije</em>
Verstappen na zijn winst in Hongarije

Met een frustrerende tiende startplek in de Hongaarse Grand Prix leek het podium voor Max Verstappen onhaalbare kaart.

Op een baan waarop inhalen niet eenvoudig is was zo dicht mogelijk achter de Ferrari’s proberen te finishen op voorhand het devies.

De praktijk pakte wonderwel anders uit. De Limburger in Red Bulldienst reed een uitstekende race en wist ondanks een 360 graden spin kort nadat hij Charles Leclerc voor het eerst wist te passeren de race als winnaar af te sluiten. In ronde 45 passeerde hij Leclerc, die van zijn team vreemd genoeg op de harde banden was gezet, voor de tweede maal om vanaf ronde 52, toen Lewis Hamilton een pitstop maakte, de leiding in de race definitief over te nemen en deze niet meer uit handen te geven.

Waar Ferrari had gehoopt iets van de achterstand op Verstappen als leider in het WK-klassement af te kunnen snoepen zagen Charles Leclerc en Carlos Sainz de regerend wereldkampioen echter zijn voorsprong verder vergroten. De Ferraricoureurs haalden zelfs het podium niet, want beiden werden voorbijgestreefd door de Mercedessen van de van pole position vertrokken George Russell en zijn teamgenoot Lewis Hamilton. De voormalig wereldkampioen finishte als tweede en pakte een extra punt voor het klokken van de snelste raceronde.

Door deze overwinning – zijn achtste dit jaar en de 28e in zijn F1-carrière bij Red Bull – heeft Max Verstappen zijn leidende positie in de stand om het WK verder verstevigd. Hij heeft daarin nu 258 punten verzameld, 80 punten meer dan zijn concurrent Charles Leclerc. Verstappen en Red Bull zullen nu met een uitstekend humeur aan de zomerstop beginnen.

De eerstvolgende race is de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps op 28 augustus. Een week later staat Zandvoort op de kalender en een week daarna wordt er in Monza gereden.