FIA keurt nieuwe motorregels Formule 1 met ingang van 2026 goed

Foto: CC0

Het nieuwe motorreglement waar de Formule 1-teams vanaf 2026 mee te maken hebben, is goedgekeurd door de internationale autosportfederatie FIA.

Dat betekent dat de teams nu duidelijkheid hebben over de regels die over vier jaar ingaan. De motoren moeten simpeler en daarmee goedkoper worden en volledig op duurzame brandstof gaan draaien. Het aandeel elektrisch vermogen van de auto’s gaat flink omhoog.

De leiding van de Formule 1 hoopt dat met een minder complex motorreglement meer autofabrikanten willen instappen. Porsche en Audi hebben al aangegeven de Formule 1 in te willen zodra het reglement in 2026 ingaat. Porsche gaat dat vermoedelijk doen als motorleverancier van Red Bull, de renstal van Max Verstappen. Audi zou een team willen overnemen, mogelijk Alfa Romeo.

Het nieuwe reglement past in de ambitie van de Formule 1 om vanaf 2030 CO2-neutraal te zijn. De FIA heeft bij het vaststellen van de regels nauw samengewerkt met zowel huidige motorleveranciers in de Formule 1 als partijen die interesse hebben om in te stappen.

Reacties

Cookieinstellingen