Fortuna Sittard zet coach Sjors Ultee aan de kant

<em>Sjors Ultee</em>
Sjors Ultee
Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft besloten de samenwerking met hoofdtrainer Sjors Ultee per direct te beëindigen. Dat maakte de club vandaag bekend.

In navolging van Ultee vertrekt ook assistent-trainer Robby Alflen. Fortuna Sittard bedankt Sjors en Robby voor hun enorme inzet en toewijding gedurende hun periode in Sittard.

Het ontslag komt nadat Fortuna Sittard geen van de drie tot nu toe gespeelde competitieduels heeft weten te winnen. Met name het verlies van afgelopen zaterdag tegen SC Cambuur kwam hard aan bij club en trainer.

Ultee nam in november 2020 het stokje over van Kevin Hofland. Met de Utrechter aan het roer verraste Fortuna Sittard vriend en vijand met een opmars die bijna resulteerde in play-offs om Europees voetbal. Het afgelopen seizoen verliep een stuk moeizamer, maar door een zeer goede tweede seizoenshelft werd handhaving veiliggesteld door op de laatste speeldag te winnen van N.E.C. Nijmegen.

Sjoerd Ars is zich bewust van de impact van het besluit. “Het is pijnlijk om zo vroeg in het seizoen al deze moeilijke beslissing te moeten nemen,” aldus de technisch manager. “Sjors heeft aangetoond een bekwame hoofdtrainer te zijn. We maken deze keuze niet enkel op basis van de laatste drie wedstrijden. We zien onvoldoende progressie in de ontwikkelingen van het team op verschillende vlakken. Daarin ontstond een groeiend verschil van inzicht waardoor wij dit besluit noodzakelijk achten in het belang van de club.”

Jeroen Schepens en Dominik Vergoossen nemen tijdelijk de taken over.

Eerder werd al bekend dat Fortuna Sittard deze week alle trainingen afwerkt zonder publiek. Aanstaande zaterdag speelt Fortuna Sittard om 21:00 uur uit tegen sc Heerenveen.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen