Verstappen dik tevreden met resultaat kwalificatie

<em>Verstappen, geflankeerd door Sainz (l) en Perez- GP België 2022</em>
Verstappen, geflankeerd door Sainz (l) en Perez- GP België 2022
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen van Formule 1-renstal Red Bull kijkt tevreden terug op de kwalificatie voor de Grote Prijs van België.

Daarin reed de Limburger met afstand de snelste tijd van het hele veld. “Het was een geweldige kwalificatie; de auto was dit weekend tot nu toe top en erg plezierig om te rijden. We hebben afgelopen nacht nog wat zaken kunnen finetunen en dat pakte goed uit.”

Ondanks dat Verstappen de snelste tijd neerzette start hij morgen niet van pole position, maar vanaf de vijftiende startplek. Dat heeft te maken met een gridstraf voor het overschrijden van het maximaal door de FIA toegestane aantal vervangingen van een aantal componenten, waaronder de motor. Ook titelrivaal Charles Leclerc heeft om die reden een gridstraf en start zondag vanaf de zestiende plek.

“Met een auto als deze zou het zonde zijn om het podium te missen. Daar gaan we dan ook voor.”

Inhalen op het circuit van Spa-Francorchamps is goed te doen. Fans verheugen zich dan ook al op een inhaalrace. In de laatste Grand Prix voor de zomerstop – in Hongarije – slaagde Verstappen erin om vanaf de tiende startplek naar de overwinning te rijden.

Verstappens teamgenoot Sergio Perez start zondag vanaf de tweede startplek, achter Ferraricoureur Carlos Sainz, die vanaf pole mag vertrekken.

Cookieinstellingen