Verstappen snelste in kwalificatie, maar Sainz vertrekt van pole

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

De kwalificatie voor de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps is gewonnen door Max Verstappen.

Carlos Sainz (Ferrari) werd tweede en Sergio Perez (Red Bull) pakte de derde plek. De startopstelling wijkt zondag nogal af van de uitslag van de kwalificatie.

Vanwege gridstraffen voor het vervangen van meer dan het maximum aantal toegestane componenten kregen zeven coureurs een gridstraf aan hun broek.

Naast Valtteri Bottas (Alfa Romeo) waren dat Zhou (Alfa Romeo), Schumacher (Haas), Norris (McLaren), Ocon (Alpine), Leclerc (Ferrari) en Verstappen (Red Bull).

Op voorhand stond vast dat Alfa Romeocoureur Valtteri Bottas, ongeacht de uitslag van de kwalificatie, zondag vanaf de 14e plek van start gaat. Dat betekende dat Leclerc en Verstappen tijdens de kwalificatie de strijd aangingen om de vijftiende startplek. Die strijd werd uiteindelijke beslecht in het voordeel van Verstappen. Leclerc finishte achter Perez als vierde.

In de startopstelling staat Verstappen zondag daarom op de zevende startrij op plek vijftien, titelrivaal Charles Leclerc vertrekt van plek zestien.

Ondanks de start achter in het veld verwacht Verstappen zondag een gooi naar het podium te kunnen doen. Gezien het fikse snelheidsverschil met de Ferrari van de als tweede gekwalificeerde Carlos Sainz lijkt dat geen onredelijke verwachting.

Reacties

Cookieinstellingen