Drie dagen koers tijdens Watersley Ladies Challenge & Watersley Womens Challenge

Foto: SGN

Na eerdere succesvolle edities organiseert Stichting Watersley Topsports dit jaar opnieuw de Watersley Ladies en Womens Challenge.

Nationale selecties van over de hele wereld en ’s werelds beste wielrensters zijn aanwezig voor deze wedstrijd. Bekende namen zoals onder anderen Zoe Bäckstedt, Pien Limpens en Katherine Sarkisov zullen aan de start staan van de Ladies Challenge.

Een driedaagse wielerwedstrijd voor dames U19 (Ladies Challenge) en U23 (Womens Challenge).

In het weekend van 9 tot en met 11 september vinden er twee wegwedstrijden plaats bij en rond Munstergeleen en omstreken. De Watersley Ladies Challenge wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd, de Womens Challenge is toe aan haar tweede editie en is de enige wedstrijd voor enkel vrouwen onder 23. De wedstrijd is dan ook een unieke kans voor de vrouwen om te laten zien wat ze in huis hebben. En daarnaast is het de perfecte voorbereiding voor het WK Wielrennen in Australië dat begint op 18 september.

Naast een mooi sportspektakel brengt het event voor bewoners en bezoekers ook een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. Vanzelfsprekend doet de organisatie er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Om de wedstrijd goed en veilig te laten verlopen is het parcours alleen toegankelijk voor de wielrensters, de auto’s van de organisatie en de wielerploegen. Verkeersregelaars zullen je mogelijk een omleidingsroute adviseren dan wel ervoor zorgen dat een eventuele vertraging vanwege doorkomst minimaal is.

Programma

 • vrijdag 9 september – stage 1 – Tom Dumoulin Bike Park
  13:30 uur: U19 dames
  15:30 uur: U23 dames
 • zaterdag 10 september – stage 2 – individuele tijdrit Munstergeleen
  11:00 uur: U19 en U23
 • zondag 11 september – stage 3 – Watersley Sports & Talentpark
  11:00 uur:U19 Dames
  14:00 uur: U23 Dames

Routes

Hieronder vind je de exacte straatnamen die de Watersley Ladies en Womens Challenge zal passeren op zaterdag 10 en zondag 11 september. Zaterdag wordt een individuele tijdrit verreden. Alle dames en vrouwen zullen apart van elkaar het parcours gaan afleggen om een eigen tijd neer te zetten.

De etappe op zondag heeft 2 verschillende rondes, waarbij de normaal weergegeven straatnamen elke ronde van toepassing zijn. De laatste 2 ronden rijden de deelnemers ook de blauwe tekst vanaf de Rootsweg. In ronde 2 tot en met 4 nemen de U19 dames vanaf de Rootsweg de rode route, en komen ze dus via de Wintrakerweg weer op de Maastrichterweg. Voor de U23 Dames zal dit ook gelden alleen rijden zij dit rondje 6 keer.

Route zaterdag 10 september

Godfried van Mollenstraat, Bronkboomstraat, Stokselweg, Putherweg, Eekerweg, Hanswinkel, Heijdenpad, Wintrakerweg, Botkoulweg, Hoddelsley, Wanenberg, Rootsweg, Maasstrichterweg, Schatsberg, Beukenberg, Klein Doenraderweg, Kluisstraat, Valderensweg, Wintrakerpaatje, Kloosterweg, Sittaderweg, Watersley.

Route zondag 11 september

Watersley, Helweg, Sittarderweg, Kloosterweg, Steenakkerweg, Maastrichterweg, Steenstraat, Kerkpad, Holleweg, Sachariastraat, Heisterbrug, Weg langs Stammen, Panoramaweg, Kempkensweg, Hogeweg, Duistergatsken, Veldweg, Daniken, Danikerstraat, Bronkboomstraat, Stokselweg, Putherweg, Eekerweg, Hanswinkel, Gehrweg, Eekerweg, Steingraafpad, Hondskerk, Rootsweg, Wintrakerweg, Wanenberg, Zwarte Hei, Botkuilweg, Windraak, Steengraafpad, Watersleyerweg, Watersley.

Reacties

Cookieinstellingen