Max Verstappen rijdt perfecte race en wint opnieuw in Zandvoort

<em>Verstappen wint ook in Zandvoort</em>
Verstappen wint ook in Zandvoort
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft in een onderhoudende race opnieuw de Grand Prix van Nederland op Zandvoort gewonnen.

Opnieuw 26 punten in de knip: 25 voor de racewinst en 1 voor de snelste raceronde. Het was zijn tiende overwinning van dit seizoen.

Verstappen kende een uitstekende start. Een gevecht met Leclerc bleef uit omdat de Red Bull met Verstappen aan boord gestaag stukje bij beetje wegreed van zijn achtervolgers.

Ferrari blunderde opnieuw opzichtig, ditmaal ten nadele van Carlos Sainz bij een compleet mislukte pitstop. Mercedes kwam na pitstops van Verstappen en Leclerc (Ferrari) met Hamilton en Russell aan de leiding. Tijdens een safety car , die werd veroorzaakt door het op het rechte stuk uitvallen van Valtteri Bottas, dook Verstappen voor de derde keer de pits in voor een setje nieuwe banden. Leclerc volgde dat voorbeeld en Mercedescoureur George Russell stapte eveneens over op een nieuw setje banden van de zachtste rubbercompound. Dat leverde Verstappen de tweede plek achter Lewis Hamilton op, die op oudere medium-compound banden reed. De Brit werd vrijwel direct na de herstart door Verstappen ingehaald en zag tot zijn ongenoegen het podium uit beeld verdwijnen nadat zijn teamgenoot George Russell en Ferraricoureur Charles Leclerc hem eveneens passeerden.

Door deze overwinning en de derde plek van Charles Leclerc heeft Verstappen nu 310 WK-punten verzameld. Zijn voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Perez en op Ferraricoureur Charles Leclerc bedraagt met nog zeven races te gaan 109 punten.

Volgende week wordt in Monza de Grand Prix van Italië verreden.

Reacties

Cookieinstellingen