Fortuna Sittard vandaag opnieuw naar Rotterdam

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard speelt vanavond opnieuw een uitwedstrijd en dat gebeurt net als vorige week in Rotterdam.

Vorige week speelde Fortuna Sittard in de Kuip met 1-1 gelijk tegen Feyenoord en daarmee bleef coach Julio Velázquez met Fortuna Sittard voor de vijfde competitiewedstrijd op rij ongeslagen. Vandaag is Sparta Rotterdam de tegenstander in een uitverkocht Kasteel.

De door Maurice Steijn gecoachte Rotterdammers kenden een goed begin van de competitie. De ploeg staat momenteel op de zesde plek van de ranglijst en heeft 5 punten meer verzameld dan het als elfde geklasseerde Fortuna Sittard. Topscorer bij de Rotterdammers is Venlonaar Vito van Crooij, die dit seizoen al 5 keer trefzeker. Sparta is dit seizoen in eigen huis moeilijk te verslaan.

Steijn kan zaterdag niet beschikken over middenvelders Jonathan De Guzman en Younes Namli en centrale verdediger Omar Rekik. Velázquez kan weer beschikken over de van een nekblessure herstelde centrale verdediger Dimitrios Siovas.

De Fortunezen Paul Gladon en Deroy Duarte – laatstgenoemde is vanwege een blessure niet inzetbaar – hebben een verleden bij Sparta. Spartaan Mika Pinto stapte in 2020 over van Fortuna Sittard naar Sparta.

Fortuna Sittard treedt naar verwachting aan in de volgende opstelling: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Ximo Navarro, Rodrigo Guth, George Cox, Dogan Erdogan, Oguzhan Özyakup, Úmaro Embaló, Iñigo Córdoba, Burak Yilmaz en Mats Seuntjens.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük en begint om 18:45 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen