Kembit-Lions speelt in derde ronde EHF-Cup uit en ’thuis’ in Italië

Kembit-Lions heeft in de loting voor de derde ronde van de EHF-Cup een Italiaanse tegenstander geloot.

Lions reist naar de Italiaanse regio Apulië en speelt daar op 9 en 10 december telkens om 19:00 uur – dus uit en ‘thuis’ – tegen Sidea Group Junior Fasano.

Fasano ligt aan de Adriatische kust halverwege Bari en Brindisi en is ongeveer even groot als Sittard. Het in de Italiaanse Serie A uitkomende team eindigde afgelopen seizoen als tweede.

Gezien het niveau van de Serie A en de resultaten van Fasano in dit seizoen verwacht Kembit-Lions een goede kans te maken om zich ten koste van de Italianen voor de volgende ronde te plaatsen. In de vorige ronde van de EHF-cup werd Hapoel Ashdod uit Israël door Fasano uitgeschakeld. Momenteel staat Fasano op de zesde plaats in Italië met vijf punten achterstand op lijstaanvoerder Brixen. Afgelopen weekend hebben ze met 36-32 verloren bij Bozen dat op de zevende plaats staat.

De teams hebben afgesproken om beide wedstrijden te spelen in de Palestra Franco Zizzi, een kleine hal met plaats voor 300 toeschouwers. De voornaamste reden hiervoor is dat het voor beide teams financieel aantrekkelijker is. Aan Lions-zijde hoeft bovendien niet zoveel inspanning geleverd te worden door de vrijwilligers om bij een thuiswedstrijd alles te verhuizen van de Stadssporthal naar de Fletcherhal en weer terug. Tenslotte zou in dat geval ook de uitwedstrijd tegen Bevo verplaatst moeten worden naar een doordeweekse dag.

Reacties

Cookieinstellingen