Fortuna Vrouwen lijdt bekernederlaag in Enschede

FC Twente heeft vrijdag in eigen huis Fortuna Vrouwen uit het bekertoernooi gestoten met een laat tot stand gekomen overwinning.

Fortuna Vrouwen nam na een half uur in de eerste helft door een doelpunt van Tessa Wullaert een 0-1 voorsprong en hield die stand lange tijd vast. Pas in de slotfase – zes minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd – wist FC Twente gelijk te komen. In de extra tijd scoorde Jansen voor Twente de winnende treffer. Fortuna Vrouwen zag twee doelpunten wegens buitenspel afgekeurd worden.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Moïsa van Koot, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer, María Catharina Ólafsdóttir Gros, Alieke Tuin, Amer van Heeswijk (80′ Charlotte Hulst), Jarne Teulings (66′ Hanna Huizenga) en Tessa Wullaert.