Amber Schiffeleers debuteert op Jeugd WK meteen in top 10

<em>Amber Schiffeleers</em>
Amber Schiffeleers
Foto: © Dimitris Tosidis / IFSC

De Sittardse Amber Schiffeleers (18) heeft zich bij haar debuut op het Jeugd WK Sportklimmen in Seoul direct laten gelden.

De Limburgse klimmer behaalde in haar categorie Boulder -20 de negende plaats. Zo sloot Amber haar jeugdcarrière op mooie wijze af.

Verloop WJK

In de Zuid-Koreaanse hoofdstad begon het WJK voor Amber met een kwalificatiewedstrijd voor de halve finales. Daarin werd ze woensdagnacht tiende van de ruim veertig deelnemers, waarna ze in de nacht van donderdag op vrijdag (25 augustus) net als haar landgenoot Lisa Klem deelnam aan de halve finale.

Eerste én laatste Jeugd WK meteen succesvol voor sportklimster uit Sittard

Aan de halve finale deden twintig klimmers mee, de beste zes gingen naar de finale. “Als iemand mij vooraf had verteld dat ik negende zou worden, had ik dat niet geloofd”, zegt Amber. Haar gedachte kwam voort uit dat ze niet optimaal voorbereid was op haar eerste mondiale optreden. “Ik liep vijf weken voor het WJK een enkelblessure op. Dan kun je in aanloop naar het toernooi minder goed trainen. Daarom had ik niet zulke hoge verwachtingen. Misschien dat dat me hielp om zo ver te komen.”

Van jeugd naar volwassenen

Het wedstrijdseizoen van Amber is met dit WJK ten einde, net als haar periode in de jeugd. Komend seizoen sluit Amber aan bij de volwassenen; een nieuwe stap in haar ontwikkeling naar de top. “Het is altijd een droom van mij geweest om echt tot de volwassenen te behoren en met die wedstrijden mee te kunnen doen. Dat is best een grote stap”, vertelt Amber. “Ik heb al een paar wedstrijden met de volwassenen meegedaan, op de European Cups vond ik het niveauverschil niet zo groot. Volgend seizoen hoop ik consistent te zijn in het bereiken van halve finales van European Cups en finales te halen.”

Cookieinstellingen