Max Verstappen pakt in Monza zijn tiende opeenvolgende GP-zege

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

De Grote Prijs van Italië is vanmiddag gewonnen door Red Bullcoureur Max Verstappen, die daarmee zijn recordreeks van onafgebroken overwinningen ophoogde naar 10.

Een week lang deelde Verstappen het record van meeste opeenvolgende overwinningen met Sebastian Vettel, maar sinds vandaag is hij de enige coureur die het ooit heeft klaargespeeld om een serie van 10 overwinningen neer te zetten. Over twee weken mag hij in Singapore proberen daar een elfde aan toe te voegen.

Zijn teamgenoot Sergio Perez pakte de tweede plek van het podium, de van pole position vertrokken Carlos Sainz pakt na zware gevechten met zijn teamgenoot Charles Leclerc de derde trede van het podium.

Door de snelste raceronde te noteren pakte Verstappen bovendien een extra puntje mee. Hij leidt de stand in het WK nu met 365 punten, zijn teamgenoot Sergio Perez staat tweede met 219 punten.

De race zelf was wat het gevecht om de koppositie betreft eigenlijk alleen de eerste vijftien ronden interessant, want tot dan reed Sainz aan de leiding. Maar zoals bekend was de race pace van de Red Bull beter dan die van de Ferrari, dus was het op voorhand niet de vraag of, maar wanneer Verstappen de leiding over zou nemen. Eenmaal aan kop bouwde de tweevoudig wereldkampioen zijn voorsprong gestaag uit, om in de laatste drie ronden wat gas terug te nemen. Wel spannend was de wedstrijd tussen de Red Bull van Sergio Perez met de twee Ferrari’s, die uiteindelijk door de Mexicaan werd gewonnen.

 

 

Cookieinstellingen