Klinische 52e Grand Prix-overwinning voor Max Verstappen

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft na de sprintrace van gisteren vandaag onbedreigd de Formule 1 Grand Prix van Brazilië gewonnen.

De regerend wereldkampioen kende een uitstekende start. Voor het zover was viel Charles Leclerc, die vanaf de tweede startplek zou vertrekken, uit tijdens de formation lap. Zijn bolide kampte met hydraulische problemen. De start leverde voor Verstappen verder geen problemen op, maar Albon (Williams) en Magnussen (Haas) crashten voor de eerste bocht, met een rode vlag tot gevolg.

Max Verstappen kende vervolgens ook een prima herstart en controleerde van meet af aan zonder problemen de race. De initieel vanaf de zesde plek gestarte Lando Norris (McLaren) finishte als tweede, pakte de snelste raceronde en werd uitgeroepen tot driver of the day. Achter hem speelde zich in de slotronden tussen Fernando Alonso (Aston Martin) en Sergio Perez een boeiend gevecht af om de derde podiumtrede. Verstappens teamgenoot pakte even de leiding, maar Alonso heroverde die derde plek kort daarna weer en bleef Perez op de finish uiteindelijk 0,053 seconde voor.

Perez reed vandaag een prima race en zag zijn puntenvoorsprong op Lewis Hamilton (Mercedes) in de strijd om de tweede plek in het wereldkampioenschap, met nog twee races voor de boeg, groeien naar 32 punten.

Er staan dit seizoen nog twee races op het programma: op 19 november in Las Vegas en een week daarna de slotrace in Abu Dhabi. Max Verstappen kan zijn record van het hoogste aan zeges in één seizoen, dat hij vandaag op 17 stelde, dus nog wat scherper stellen.

Cookieinstellingen