Max Verstappen eindigt seizoen in stijl met negentiende overwinning

<em>Seizoensafsluiting in stijl</em>
Seizoensafsluiting in stijl
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft na een foutloze race de laatste Formule 1 Grand Prix van het seizoen gewonnen.

Het was de negentiende overwinning van Max Verstappen in dit seizoen. Op circuit Yas Marina noteerde hij en passant de grens van 1000 ronden aan kop in één seizoen en boekte hij de 54e overwinning in carrière. Enkel Michael Schumacher (91) en Lewis Hamilton (103) hebben meer zeges op hun naam staan. Sebastian Vettel zakt hierdoor naar de derde plek (53 zeges).

Verstappen startte vanaf pole aan de race en reed enkel na zijn eerste pitstop een aantal ronden niet aan de leiding. Hij reed een foutloze race en stelde onbedreigd zijn negentiende overwinning veilig. Tweede werd Charles Leclerc (Ferrari), George Russell (Mercedes) finishte als derde. Sergio Perez kwam weliswaar als tweede over de finish, maar zakte door een 5 seconden tijdstraf wegens het veroorzaken van een aanrijding (met McLarencoureur Lando Norris) naar de vierde plek.

Mercedes werd tweede in het constructeurskampioenschap met 3 punten voorsprong op Ferrari.

Het seizoen waarin Verstappen voor de derde keer wereldkampioen was uitzonderlijk en zal in de toekomst moeilijk te overtreffen zijn. Dat nieuwe seizoen begint op 2 maart 2024 met de Formule 1 Grand Prix van Bahrein op het circuit van Sakhir. Kort daarvoor, op woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 februari, rijden de teams daar ook de wintertest.

 

Cookieinstellingen