Geen finale voor Microz Eaters Limburg

Foto: © Microz Eaters Limburg

Nadat Microz Eaters Limburg de thuiswedstrijd tegen HYC Herentals in overtime had verloren en de return in Herentals in overtime had gewonnen speelden beide ploegen dinsdagavond opnieuw in Herentals de derde en beslissende match.

Inzet was een plek in de finale om het kampioenschap van de BeNeLeague tegen Unis Flyers Heerenveen. De Friezen hadden zich in twee duels weten te ontdoen van Bulldogs Liège.

Eaters keek na de eerste periode al tegen een 3-0 achterstand aan. Voor HYC Herentals waren Shupe (14:45), Franssen (17:41) en Vercammen (18:50) doeltreffend.

In de tweede periode liep Eaters iets van de achterstand in. Lars van Sloun (21:13) scoorde Eaters eerste doelpunt, Tom Marx (29:15) maakte de 3-2. Shupe (33:04) zette Herentals op 4-2, Mitch Koumans (36:12) bracht Eaters weer wat dichterbij, maar Brothers (PP2, 38:22) scoorde voor Herentals de 5-3.

In de derde periode werd er lange tijd niet gescoord, tot kort Nick Verschuren (PP1, 57:25) kort voor tijd de aansluitingstreffer binnenschoot en de stand op 5-4 bracht. Zou een herhaling van de sensationele narrow escape in de kwartfinale tegen Ahoud Devils er ook tegen Herentals in zitten? Eaters-coach Andy Tenbult haalde net als tegen Nijmegen doelman Rowan Delil naar de kant om een extra aanvaller in te brengen, maar dat pakte ditmaal verkeerd uit. Morgan (59:45) schoot de zesde treffer voor Herentals in het lege Eaters-doel en schakelde daarmee de Geleense ploeg uit voor de finale om het kampioenschap in de BeNeLeague.

Voor Microz Eaters Limburg zit de ijshockeycompetitie 2018-2019 er nu op. Ondanks het nipt mislopen van een finaleplek kan Eaters terugkijken op een goed seizoen in een spannende nationale bekercompetitie en een nog spannender BeNeLeague.

Reacties