Fortuna Sittard verhuurt Bo Breukers aan FC Dordrecht

Foto: Fortuna Sittard

Bo Breukers maakt het seizoen op huurbasis af bij eerste divisionist FC Dordrecht. Daar komt de jonge speler meer aan voetballen toe dan momenteel bij Fortuna Sittard.

Zijn tijdelijke overstap betekent een weerzien met voormalig Fortuna-trainer Claudio Braga, die altijd al gecharmeerd was van de 19-jarige jongeling.

Technisch manager Sjoerd Ars vindt het een goede stap voor alle betrokken partijen. “Bo is een jonge, talentvolle en zelfopgeleide speler. Op dit moment komt hij bij ons weinig aan spelen toe. Op zijn leeftijd is het echter belangrijk om veel minuten te maken. Bij het FC Dordrecht van Claudio Braga krijgt hij de kans om zijn talent te laten zien. Die kans gunnen we hem natuurlijk graag. Claudio kent Bo, dus hij weet wat hij aan hem heeft. Bo heeft zich bij ons prima ontwikkeld het laatste half jaar. Die lijn kan hij bij Dordrecht nu doortrekken onder weerstand tijdens wedstrijden. Van deze huurdeal wordt uiteindelijk iedereen dus beter”.

Breukers tekende eind vorig seizoen zijn eerste profcontract voor de duur van 3 jaar. De middenvelder beleefde eerder dat seizoen zijn profdebuut in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. In totaal kwam hij tot vier invalbeurten dat seizoen. De Munstergelener begon zijn voetballoopbaan bij de amateurs van SVM. Op zijn zevende stapte hij over naar de Fortuna Sittard Academy.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties