Vervanger voor Rowen Koot heet Azbe Jug

V.l.n.r. Ivo Pfennings, Azbe Jug en Sjoerd Ars in januari 2019
V.l.n.r. Ivo Pfennings, Azbe Jug en Sjoerd Ars in januari 2019
Foto: Fortuna Sittard

Onlangs raakte reservedoelman Rowen Koot voor langere tijd geblesseerd. Fortuna Sittard moest op zoek naar een vervanger en heeft die gevonden in de persoon van Azbe Jug.

De Sloveen traint mee met de selectie sinds het trainingskamp in het Spaanse La Nucia. Jug tekende in Sittard een contract voor anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar.

Hoofdtrainer René Eijer liet tijdens het trainingskamp in de pers al optekenen dat Jug een keeper met potentie is. Technisch manager Sjoerd Ars onderschrijft dit: “Met Azbe halen we een keeper in huis met enorm veel potentie. Tijdens het trainingskamp heeft hij op ons een heel goede indruk achtergelaten. Niet alleen als keeper, maar zeker ook als persoon. We hebben er alle vertrouwen in dat hij bij ons nog verder zal groeien als keeper”.

“Ik viel met mijn neus in de boter, want ik mocht meteen mee met de club op trainingskamp in Spanje”, laat Jug weten. “Goede faciliteiten, leuke sfeer, zon, maar ook keihard werken. Er werd met een hoge intensiteit getraind en daar houd ik van. Dat maakt je beter en scherper. Mijn harde werken heeft me een contract opgeleverd bij deze mooie club en daar ben ik trots op. Het team heeft een goede eerste seizoenshelft gedraaid. Nu op naar een goede tweede seizoenshelft, daar ga ik samen met het team voor”.

De 26-jarige keeper genoot zijn opleiding in eigen land bij NK Pohorje en NK Maribor. Zijn profcarrière begon bij het Sloveense NK Interblock. Via Bordeaux kwam hij vervolgens terecht bij Sporting Clube de Portugal. Verder kwam Jug in totaal 23 maal uit voor Slovenië U17, U19 en U21.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen