Duitse centrale verdediger Anthony Syhre naar Fortuna Sittard

Directeur Ivo Pfennings en Anthony Syhre, 31 januari 2019
Foto: © Fortuna Sittard

Op de dag dat de transfermarkt sloot heeft Fortuna Sittard na rechtsback Mahamadou Dembélé nóg een defensieve versterking binnengehaald.

Het gaat om de 23-jarige Duitser Anthony Syhre, een centrale verdediger die de plek moet gaan vullen van de langdurig geblesseerde Wessel Dammers. Syhre komt transfervrij over van het in de Dritte Bundesliga spelende Würzburger Kickers en tekent in Sittard een contract voor 2,5 jaar.

Technisch manager Sjoerd Ars is blij met de komst van de Duitser. “Anthony is een fysiek sterke verdediger. Niet bang voor het duel, een sterke kopper en met een flinke portie onverzettelijkheid. Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft hij al aardig wat ervaring en is hij niet bang om de leiding te nemen. En hij beschikt over de Duitse sportmentaliteit. Anthony is een zeer welkome versterking van onze defensieve linie.”

“Ik wil me zo snel mogelijk in de basiself spelen”, laat de ambitieuze verdediger weten. “En vervolgens met het team zoveel mogelijk punten pakken in de competitie. De Eredivisie is een aantrekkelijke competitie, zeker voor jonge spelers zoals ik. Fortuna hanteert een speelstijl waarin ik prima pas. Het stadion is trouwens prachtig en over de fans hoor ik alleen maar goede dingen. Ik wil mezelf daarom bij deze club en op dit niveau bewijzen, mijn talent laten zien. En wie weet waar dat toe leidt.”

De jonge Duitser staat nog tot de zomer van dit jaar onder contract bij de Würzburger Kickers. Zij namen hem in 2017 over van VfL Osnabrück, die de hem op hun beurt overnamen van Bundeliga-club Hertha BSC uit Berlijn. Daar doorliep hij de jeugdopleiding tot en met Jong Hertha BSC. Daarnaast speelde de geboren Berlijner 25 wedstrijden voor Duitsland U15, U18, U19 en U20.

Bron: Fortuna Sittard

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties