Fortunees Lazaros Lamprou Eredivisietalent van de maand

Lazaros Lamprou
Lazaros Lamprou
Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard’s linksbuiten Lazaros Lamprou is door de Eredivisie uitgeroepen tot Talent van de Maand februari.

De statistieken van de 21-jarige Griek, verzameld door Opta Sports, laten zien dat hij behoorlijk effecient speelt. Frenkie de Jong kroonde zich andermaal tot Speler van de Maand.

De verkiezing van Lamprou tot Talent van de Maand is gebaseerd op de cijfers die Opta Sports verzamelt tijdens de wedstrijden. De Griekse aanvaller had slechts vijf schoten op doel nodig voor drie doelpunten in de maand februari. Daarnaast noteerde de aanvaller 142 balcontacten, 17 dribbels en 39 persoonlijke duels. Lamprou heeft de bokaal ontvangen uit handen van FOX Sports-verslaggever Fresia Cousiño Arias.

Lamprou in Elftal van de Maand

In het Elftal van de Maand, gebaseerd op individuele spelersstatistieken, zijn Ajax en AZ met beiden drie spelers hofleverancier. Titelhouder PSV volgt met twee spelers. Het Elftal van de Maand februari bestaat uit: keeper Janis Blaswich (Heracles Almelo), verdedigers Angeliño (PSV), Teun Koopmeiners (AZ), Matthijs de Ligt (Ajax) en Jonas Svensson (AZ), middenvelders Frenkie de Jong (Ajax), Adam Maher (AZ) en Donny van de Beek (Ajax) en aanvallers Lazaros Lamprou (Fortuna Sittard), Luuk de Jong (PSV) en Martin Ødegaard (Vitesse).

Prijs bestaat sinds dit seizoen

De prijs voor Speler van de Maand en Talent van de Maand bestaat sinds dit seizoen en is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports. De winnaar wordt bepaald aan de hand van tientallen statistieken. Om in aanmerking te komen voor een prijs of een nominatie in het elftal moet een speler minstens tweederde van het totale aantal speelminuten gespeeld hebben. Voor de talentenprijs komen alleen spelers in aanmerking die geboren zijn op of na 1 januari 1997.

In augustus was Feyenoorder Robin van Persie de eerste die de award voor Speler van de Maand in ontvangst nam. In de maanden die volgden, ging de eer naar Kristoffer Peterson (Heracles Almelo), Ajacieden Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, Frenkie de Jong en Patrick Joosten (VVV-Venlo). Lazaros Lamprou treedt als Talent van de Maand in de voetsporen van sc Heerenveen-spelers Michel Vlap en Sam Lammers, PSV’ers Steven Bergwijn (twee keer) en Angeliño en Ajacied Noussair Mazraoui.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen