Fortuna Sittard verliest met 2-1 in Utrecht

Fortuna Sittard is er niet in geslaagd om punten te pakken in het uitduel tegen FC Utrecht.

De 19.295 toeschouwers in stadion de Galgenwaard zagen FC Utrecht na slecht verdedigen van Fortuna Sittard al in de 4e minuut op voorsprong komen. Het doelpunt kwam op naam van Kerk te staan, maar uit de herhaling bleek dat Fortunees Michael Pinto de bal als laatste raakte.

Gaandeweg de eerste helft kwam Fortuna Sittard beter in de wedstrijd. De geelgroenen kregen bovendien de beste kansen om te scoren, maar Andrija Balic, Ahmed El Messaoudi en Mark Diemers misten alle drie de kans om Fortuna op gelijke hoogte te brengen. FC Utrecht had dan wel een veldoverwicht, maar Fortuna Sittard was tegen het einde van de eerste helft in aanvallend opzicht de gevaarlijkste ploeg. En dat werd onderstreept met de gelijkmaker van Andrija Balic, die de bal overnam van de oprukkende, maar fel belaagde Mark Diemers om vervolgens genadeloos hard uit te halen en FC Utrecht-doelman Jensen het nakijken te geven.

Ook in het eerste deel van de tweede helft waren de beste kansen voor Fortuna Sittard. Een prima voorzet van Lamprou werd op het laatste moment onschadelijk gemaakt, Jorrit Smeets zag zijn schot na voortreffelijk werk van Finn Stokkers via een Utrecht-been corner gaan, een kopbal van Ahmed El Messaoudi werd door een knappe reflex van Jensen eveneens tot corner verwerkt en Mark Diemers ging in de korte hoek voor eigen succes, maar faalde.

Vervolgens probeerde Utrecht meer tempo te maken. Kerk scoorde in de 68e minuut uit een rommelige situatie na een corner zijn tweede treffer. Fortuna Sittard slaagde er in de rest van de wedstrijd niet meer in om nog gevaarlijk te worden en Utrecht verknoeide een aantal mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Een tweede gelijkmaker zat er dan ook niet meer in, al had de ploeg van coach René Eijer gezien het aantal kansen toch zeker een gelijkspel verdiend.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Calvin Mac-Intosch, Branislav Ninaj, Kai Heerings, Michael Pinto (80’ Lisandro Semedo), Andrija Balic, Ahmed El Messaoudi, Jorrit Smeets (70‘ Amadou Ciss), Mark Diemers (78’ Lars Hutten), Finn Stokkers en Lazaros Lamprou.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Die trok geel voor Kai Heerings en Michael Pinto van Fortuna Sittard.

Op zondag 12 mei speelt Fortuna Sittard de voorlaatste wedstrijd van het seizoen uit tegen FC Groningen. Op woensdagavond 15 mei is Feyenoord de laatste tegenstander. Die wedstrijd begint om 19:30 uur.