Nieuw contract voor Jorrit Smeets bij Fortuna Sittard

Jorrit Smeets
Foto: Fortuna Sittard

Jorrit Smeets en Fortuna Sittard zijn een nieuw contract overeengekomen. De middenvelder blijft de komende twee seizoenen bij Fortuna Sittard.

Verder is er een optie bedongen voor nóg een jaar. En daarmee ziet de maker van het eerste (uit tegen Excelsior) en het laatste (thuis tegen Feyenoord) doelpunt voor Fortuna Sittard – na zestien jaar terug in de Eredivisie – zijn enorme drive en inzet voor de geelgroenen beloond.

De 24-jarige middenvelder, sinds het seizoen 2016-2017 in dienst van Fortuna Sittard, is door zijn speelwijze en vechtersmentaliteit uitgegroeid tot de onbetwiste publiekslieveling.

Mede door zijn pitbull-mentaliteit slaagde Fortuna er het afgelopen voetbaljaar in het verblijf in de Eredivisie te continueren. Zijn overtuigende prestaties op het veld maakte dat de clubleiding Smeets ontzettend graag in de Westelijke Mijnstreek wilde houden. Naast het contract voor twee seizoenen heeft Fortuna de mogelijkheid bedongen de overeenkomst met nog een jaar te verlengen.

Technisch manager Sjoerd Ars is verguld met het vastleggen van Smeets. “Jorrit is een jongen van de regio die door zijn spel mateloos populair is bij onze supporters. En die liefde is wederzijds weet ik. Hij brengt niet alleen veel strijd, maar ook balans in het elftal. Daarmee is hij belangrijk voor het team. Bovendien heeft hij zich de afgelopen twee seizoenen heel goed ontwikkeld. Dat belonen we graag met een nieuw contract.”

Jorrit Smeets: “Ik ben in de afgelopen twee jaar ontzettend veel gaan houden van de club en de fans. De warmte van de mensen hier is echt fantastisch en ik voel zowel op als naast het veld enorm veel waardering en vertrouwen. Ik ben dan ook ontzettend blij dat we er zijn uitgekomen en dat ik ook de volgende twee seizoenen dat prachtige shirt mag blijven dragen. Ik wil als speler én als team uitgroeien tot een stabiele eredivisionist. Dat is mijn doel voor de komende twee jaren. En zoals de fans altijd zingen: ‘Jorrit is een Fortunees!’. Dat mogen ze blijven zingen, want het is helemaal waar! Voor hun onvoorwaardelijke steun ben ik ze ontzettend dankbaar. We gaan na de zomerstop weer vol aan de bak om deze mooie club te houden waar hij thuishoort: in de Eredivisie.”

Dossier: Fortuna Sittard
'

Reacties

article
163094
Jorrit Smeets en Fortuna Sittard zijn een nieuw contract overeengekomen. De middenvelder blijft de komende
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/fortuna-sittard/20190527/nieuw-contract-voor-jorrit-smeets-bij-fortuna-sittard/
2019-05-27T18:04:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/05/27180223/fortuna-sittard-jorrit-smeets.jpg
Fortuna Sittard, Jorrit Smeets
Fortuna Sittard, Sport