Fortuna Sittard verhuurt Semedo aan OFI Kreta

Foto: SGN

Lisandro Semedo, de absolute smaakmaker van Fortuna Sittard in het seizoen waarin promotie naar de Eredivisie werd bewerkstelligd, speelt het seizoen 2019-2020 in Griekenland.

OFI Kreta en Fortuna Sittard hebben overeenstemming bereikt over een huurperiode van één jaar.

De onfortuinlijke verdediger Anthony Syhre kwam het afgelopen halfjaar door blessureleed nauwelijks aan spelen toe en gaat op zoek naar een nieuwe club.

Lisandro Semedo

Semedo streek in de zomer van 2017 neer in Sittard en kende een fantastisch seizoen in de Jupiler League. Met 15 goals en 15 assists had hij een zeer groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie. Het afgelopen seizoen kwam Semedo drie keer tot scoren en gaf hij twee assists in 28 Eredivisie duels.

Anthony Syhre

Syhre werd in de winterstop van het vorige seizoen gepresenteerd, maar kwam door een vervelende knieblessure nauwelijks aan spelen toe. Hij zal Fortuna Sittard verlaten en opzoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

Reactie Sjoerd Ars

Technisch manager Sjoerd Ars legt het vertrek van beide uit: “Lisandro heeft het afgelopen jaar een wisselvallig seizoen doorgemaakt. Hij is echter te allen tijde hard blijven trainen en is zeker een meerwaarde geweest voor het team. Met zijn spel heeft hij in het verleden bewezen zich te kunnen onderscheiden. Wij hopen dat Lisandro in een nieuwe omgeving zijn oude vorm kan oppakken.”

“Anthony werd een halfjaar geleden gehaald om onze verdediging te versterken. Op een van zijn eerste trainingen liep hij vervolgens een vervelende knieblessure op. Hij heeft er alles aan gedaan om zo snel mogelijk fit te worden, maar uiteindelijk heeft de kwetsuur ervoor gezorgd dat hij zich niet voor de volle 100% heeft kunnen bewijzen.”

Andere spelers waarvan Fortuna Sittard afscheid van heeft genomen zijn spits Finn Stokkers (NAC Breda), Lars Hutten (TOP Oss), Aykut Özer (Fatih Karagümrük, Turkije) en George Mells (Brisbane, Australië).

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen