Testspeler Grégoire Amiot verdient tweejarig contract bij Fortuna Sittard

Foto: © Fortuna Sittard

De 24-jarige Fransman Grégoire Amiot heeft de technische staf van Fortuna Sittard weten te overtuigen van zijn kwaliteiten.

De verdediger wordt transfervrij binnengehengeld en krijgt een contract voor de duur van twee jaar met een optie op een derde jaar.

Amiot traint al vanaf de eerste training op 22 juni mee met de selectie van coach Sjors Ultee. De centrale verdediger liet verder in de eerste oefenwedstrijden van de voorbereidingen tegen VV Sittard en Aris Thessaloniki zien uit het juiste hout gesneden te zijn.

Voor Amiot wordt dit het eerste buitenlandse avontuur. “Ik ben erg blij nu definitief deel uit te maken van deze ambitieuze groep. Ik hoop dat we samen het maximale eruit kunnen halen en dat ik mijn steentje bij kan dragen”, aldus Amiot.

De linksbenige verdediger kwam in Frankrijk onder andere uit voor Reims, Toulouse en Bourg-en-Bresse dat uitkwam op het tweede niveau in Frankrijk. Daarnaast kwam hij voor verschillende Franse nationale jeugdteams in actie. Technisch manager Sjoerd Ars legt uit dat Amiot al langer in beeld was bij Fortuna Sittard. “We volgen Grégoire al vanaf de winter. Linksbenige centrale verdedigers zijn vaak moeilijk te vinden. Daarbij is Grégoire een verdediger die goed mee kan voetballen, iets wat belangrijk is in de Nederlandse competitie.”

Cookieinstellingen