Fortuna Sittard voert Clubkaart en iDIN Check in

<em>archieffot</em>
archieffot
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fans van Fortuna Sittard die geen seizoenkaart hebben of geen lid zijn van Fortuna SC moeten voor uitwedstrijden en thuiswedstrijden met een verhoogd risico een clubkaart kunnen overleggen voordat ze een wedstrijd kunnen bezoeken.

Dat meldt de club op zijn website. Vorig seizoen kreeg de club dispensatie van de KNVB, maar voor het seizoen 2019-2020 vervalt deze.

Verder gaat de club werken met de iDIN Check.

Clubkaart

Een Clubkaart houdt in dat de gegevens van een individuele supporter worden geregistreerd in de KNVB database. Daarmee staat hij of zij als Fortuna-fan bekend bij de KNVB. Zonder Clubkaart is het onmogelijk om kaarten voor een uitduel en voor risicowedstrijden thuis van Fortuna Sittard te kopen.

Voor houders van een geldige seizoenkaart verandert er niets. En dat geldt ook voor leden van het Fortuna Supporters Collectief (Fortuna SC), want de ledenadministratie zorgt voor de gratis registratie.

Andere supporters – mensen die incidenteel een wedstrijd willen bezoeken – zullen voor een bezoek aan een uitwedstrijd of aan een risicowedstrijd thuis, eerst tegen betaling een Clubkaart moeten aanschaffen of zich moeten aanmelden bij Fortuna SC.

iDIN Check

Met ingang van het seizoen 2019-2020 zal Fortuna Sittard ook gebruik maken van de iDIN Check.

iDIN is een nieuwe dienst van de Nederlandse banken waarmee consumenten gemakkelijk online gegevens kunnen delen. iDIN gebruikt de vertrouwde en veilige inlogmethode van de eigen bank. Zo kan online identificatie nu zowel zeer betrouwbaar als gebruiksvriendelijk zijn.

Met de iDIN Check worden de bij een account ingevulde gegevens gecontroleerd met de bij de bank bekende gegevens (naam, adres, geslacht en geboortedatum). Steeds meer webwinkels maken gebruik van de iDIN Check. De controle is eenvoudig en snel uitvoerbaar. Hierdoor kan een supporter vlotter gebruik maken van MijnFortuna.

Identificatie via de iDIN Check betekent voor de club dat ze zeker is van de gegevens die een supporter verstrekt. Daardoor kan een supporter kaarten kopen voor wedstrijden met een laag risico waarvoor officieel een clubkaartverplichting geldt. Op deze manier wil de club extra service verlenen aan mensen die een wedstrijd van Fortuna Sittard willen bezoeken, zonder ze meteen te verplichten tot aanschaf van een clubkaart of een lidmaatschap van Fortuna SC.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen