Bassala Sambou tekent driejarig contract bij Fortuna Sittard

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zich verzekerd van de diensten van de door veel clubs begeerde 21-jarige aanvaller Bassala Sambou.

Sambou, geboren in Hannover (Duitsland), kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor Everton FC U23. In twee van de drie seizoenen werd de titel behaald in de Premier League 2, de afdeling voor de talenten van de Engelse Premier League. Afgelopen seizoen scoorde Sambou elf keer voor het opleidingsteam van Everton FC en was hij goed voor twee assists. Desondanks kreeg de talentvolle spits niet de kans om zich in de hoofdmacht van Everton te bewijzen. Reden voor hem om zijn contract bij Everton FC niet verlengen.

Championship en League One clubs probeerden hem in Engeland te houden, terwijl eerste en tweede Bundesliga clubs poogden hem te verleiden terug te keren naar zijn geboorteland. Maar vandaag zette Bassala Sambou zijn handtekening onder een driejarig contract bij Fortuna Sittard. “Het is tijd voor mij om me te gaan bewijzen op het hoogste niveau, en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard in de Eredivisie”, zo laat Sambou op de clubwebsite van Fortuna Sittard weten.

De explosieve en beweeglijke spits werd mede dankzij PlayerConnect al langere tijd nauwgezet gevolgd door Fortuna Sittard. “Vele grote clubs hadden concrete interesse en het was dan ook een erg lang traject om hem te overtuigen voor Fortuna Sittard te kiezen”, vertelt technisch manager Sjoerd Ars. “Het siert Bassala en zijn agent dan ook dat ze kiezen voor het sportieve en niet voor het financiële plaatje. We zijn logischerwijs dan ook erg blij dat we hem voor de lange termijn aan ons hebben kunnen verbinden.”

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen