Voetbalconvenant 2019-2020 ondertekend door lokale vierhoek

Foto: © Marc Schols

Het bezoeken van voetbalwedstrijden is een bron van plezier voor veel mensen. Om dit zo te houden dienen wedstrijden in een feestelijke en veilige sfeer plaats te vinden.

Met dit doel wordt elk jaar een convenant opgesteld door de Voetbalvierhoek, waarin alle betrokken partijen vertegenwoordigd zijn: de Gemeente Sittard-Geleen, Fortuna Sittard, politie en Openbaar Ministerie.

Begin deze week kwamen alle vertegenwoordigende partijen bij elkaar om het nieuwe Convenant Betaald Voetbal voor het seizoen 2019-2020 te ondertekenen, zo meldt de club op zijn website. Naast algemeen directeur Ivo Pfennings, burgemeester Sjraar Cox, politiechef De Rooij en Officier van Justitie Weymar, was ook de voorzitter van het Fortuna Sittard Supporters Collectief aanwezig. Goede afspraken en communicatie met de officiële supportersvereniging zijn essentieel voor het slagen van de gemaakte afspraken.

Ivo Pfennings over het ondertekenen van het nieuwe convenant: “Wij vinden het als club belangrijk dat fans zich veilig voelen rondom wedstrijden van Fortuna Sittard. Met de afspraken in het convenant zetten we een hele belangrijke stap om dit te waarborgen. We hopen dat op deze manier alle supporters optimaal kunnen genieten van het voetbal.”

Reacties

0