Fortuna Sittard op jacht naar eerste driepunter

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard gaat na vier duels, waarvan er twee werden verloren en twee eindigden in een remise, op jacht naar de eerste zege van het seizoen.

Vanmiddag om 16:45 uur geeft scheidsrechter Dennis Higler in Sittard het startsein voor de wedstrijd tegen FC Twente. De Tukkers maken na een jaartje Keuken Kampioen divisie een sterke comeback in de Eredivisie en staat na vijf wedstrijden met 9 punten op de vijfde plek van de ranglijst.

Fortuna Sittard heeft in de laatste wedstrijd tegen Heerenveen de nodige vechtlust laten zien, maar kon – net als in eerdere duels – aanvallend nog niet veel uitrichten. Daar zal vandaag dus verandering in moeten komen.

Coach Sjors Ultee kan weer beschikken over de van een blessure herstelde middenvelder Jorrit Smeets. Spits Vitalie Damascan raakte in de wedstrijd tegen Heerenveen geblesseerd aan zijn knie en is voorlopig niet inzetbaar. Ook Alex Carbonnel en Aron Dobos zijn wegens blessures niet beschikbaar.

Verder zal vanmiddag blijken of de onlangs aangetrokken spelers – linksback George Cox en de middenvelders Leandro Fernandes en Tekie Tesfaldet – een rol toebedeeld krijgen.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Clint Essers, Branislav Ninaj, Martin Angha, Michael Pinto, Felix Passlack, Jorrit Smeets, Adnan Ugur, Mark Diemers, Amadou Ciss en Bassala Sambou.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties