Zwak spelend Fortuna Sittard verliest van FC Twente

In een met 7037 toeschouwers gevuld stadion aan de Milaanstraat is Fortuna Sittard er vandaag thuis tegen FC Twente niet in geslaagd om punten te pakken.

Felix Passlack zag in de beginfase een schot gesmoord worden en bij een tweede doelpoging de bal net naast het Twente-doel verdwijnen. FC Twente gaf verder weinig kansen weg en had zelf maar twee kansjes nodig om de wedstrijd binnen een half uur volledig naar zich toe te trekken.

Nakamura zette de Tukkers in de 16e minuut op voorsprong. Espinosa verdubbelde acht minuten later de Twentse score en Fortuna Sittard kon in plaats van naar de gelijkmaker op zoek naar de aansluitingstreffer. De ploeg kwam daarbij niet verder dan een schot in het zijnet van Mark Diemers en een door doelman Drommel overgetikt schot.

Een overtreding van Nakamura op Felix Passlack in de 45e minuut werd na tussenkomst van de VAR door scheidsrechter Higler bestraft met een rode kaart.

Na rust mocht Fortuna Sittard met elf tegen tien proberen de achterstand weg te werken. Er werd druk gezet op de defensie van FC Twente, dat voor de gelegenheid de spelersbus voor het doel leek te hebben geparkeerd. Daarbij ontbrak het de thuisploeg evenwel aan creativiteit om de Twentse muur te kunnen slechten. In de 66e minuut mocht Aburjania uit een counter de 0-3 voor de bezoekers aantekenen. Amadou Ciss zag in de 73e minuut zijn tegentreffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Het eerste tegendoelpunt voor Fortuna Sittard viel in de 78e minuut met dank aan FC Twentespeler Vuckic. In de 83e minuut kreeg Michael Pinto van Fortuna Sittard rood van Higler omdat hij al vallend een doorgebroken speler van Twente tegen de grasmat werkte. De tweede treffer van Fortuna Sittard werd ver in de extra tijd gescoord door Amadou Ciss, maar kwam te laat om nog op de gelijkmaker te mogen hopen.

Fortuna Sittard-coach Sjors Ultee stuurde de volgende spelers binnen de lijnen: Alexei Koselev, George Cox (71’ Agim Zeka), Branislav Ninaj (61’ Rasmus Karjalainen), Martin Angha, Michael Pinto, Felix Passlack, Jorrit Smeets, Adnan Ugur (46’ Clint Essers), Mark Diemers, Amadou Ciss en Bassala Sambou.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Hij trok geel voor Clint Essers en rood voor Michael Pinto van Fortuna Sittard en geel voor Vuckic en rood voor Nakamura van FC Twente.

Aanstaande zaterdag speelt Fortuna Sittard uit tegen Vitesse en de woensdag daarna mag Fortuna in Amsterdam aantreden tegen Ajax. Het eerstvolgende thuisduel wordt gespeeld op zaterdag 28 september om 20:45 uur. Dan is Sparta de tegenstander.