Oud Fortuna Sittard-trainer Pim Verbeek overleden

Foto: Fortuna Sittard

Pim Verbeek, die tussen 1974 en 1977 actief was als trainer bij Fortuna Sittard, is op 63-jarige leeftijd is overleden. Hij was al langere tijd ziek.

De Rotterdammer stond tussen 1994 en 1997 aan het roer van Fortuna Sittard en behaalde daar zijn eerste successen als trainer. In 1995 werd Fortuna Sittard aan de hand van Verbeek voor het eerst kampioen in de Eerste Divisie, waarna zeven seizoenen in de Eredivisie volgden. De jeugdopleiding stond aan de basis van het succes.

Onder Verbeek kregen jonge talenten als Fernando Ricksen en Mark van Bommel de kans om zich te bewijzen. Verbeek voegde daar spelers aan toe als Ronald Hamming en Robert van der Weert. Een succesformule, zo bleek. Door toedoen van Verbeek ontwikkelde Fortuna Sittard zich in sneltreinvaart. Algemeen Directeur Ivo Pfennings: “Pim Verbeek heeft echt wat neergezet hier in Sittard. Hij kwam bij Fortuna Sittard in een periode dat de club worstelde in de Eerste Divisie. Onder zijn leiding werd de weg naar boven weer ingeslagen. Hier zal altijd met veel respect aan hem worden teruggedacht.”

In 1997 schoof Pim Verbeek door naar de rol van Technisch Directeur. Zijn taken als hoofdcoach werden overgenomen door Bert van Marwijk. In zijn verdere trainersloopbaan was Verbeek actief bij verschillende nationale elftallen. Als rechterhand van Guus Hiddink, en later Dick Advocaat, maakte Verbeek twee WK’s mee met Zuid-Korea. In 2007 werd hij bondscoach van Australië, waarmee hij in 2010 ook deelnam aan een WK.

Pim Verbeek zal voor altijd een prominente plek houden in de geschiedenis van Fortuna Sittard en in de herinneringen van iedereen die de club een warm hart toedraagt. Ter nagedachtenis aan Pim Verbeek zal Fortuna Sittard aanstaande zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met rouwbanden spelen. Voorafgaand aan de wedstrijd vindt een minuut stilte plaats.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties