Fortuna Sittard kansloos de boot in tegen PSV in Eindhoven

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond in Eindhoven niet voor een verrassing kunnen zorgen in de uitwedstrijd tegen PSV.

In het duel tegen het team van een door tegenvallende resultaten getergde coach en oud-Fortunees Mark van Bommel gingen de geelgroenen kansloos met dezelfde cijfers het schip in als vorig seizoen: 5-0.

Fortuna wist niet één uitgespeelde kans te creëren. Waar vooraf de hoop was gevestigd op het zonder kleerscheuren doorkomen van het eerste half uur werd die al in de 8e minuut de grond ingeboord door een doelpunt van Doan. Malen troefde in de 26e minuut verdediger Branislav Ninaj af en kopte de 2-0 binnen voor de thuisploeg. Voor rust was de wedstrijd al beslist door een in de 42e minuut door Bergwijn benutte penalty.

Na rust zagen de 33.300 toeschouwers Ihattaren in de 52e minuut een tweede penalty voor PSV benutten. Gakpo bracht in de 84e minuut de 5-0 en daarmee tevens de eindstand op het scorebord. Het hoofd van Van Bommel is daarmee uit de strop en PSV verkleint de kloof naar koploper Ajax – de Amsterdammers liepen vrijdagavond thuis tegen Willem II tegen hun eerste verliespartij van deze competitie aan – daarmee naar 10 punten.

Lichtpuntje aan Fortuna-zijde: Wessel Dammers maakte in de 74e minuut na bijna een jaar blessureleed zijn rentree binnen de lijnen. Hij verving Grégoire Amiot.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Clint Essers (46’ Alex Carbonell), Branislav Ninaj, Grégoire Amiot (74’ Wessel Dammers), Martin Angha, George Cox, Felix Passlack (Bassala Sambou), Tesfaldet Tekie, Jorrit Smeets, Mark Diemers, Vitalie Damascan.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Die trok gele kaarten voor Clint Essers, Martin Angha, George Cox en Branislav Ninaj van Fortuna Sittard.

Volgende week zaterdag speelt Fortuna Sittard thuis opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dan is hekkensluiter RKC Waalwijk te gast in Sittard. De wedstrijd begint om 19:45 uur.