Fortuna Museum vandaag extra open

Foto: Fortuna Museum

In verband met de kerstvakantie is het Fortuna Museum in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard vandaag geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Wie een beetje van voetbal houdt, een klik heeft met deze regio, wie fan is van Fortuna Sittard of van een van zijn voorlopers – denk aan SV Maurits, Fortuna ’54, de Sittardse Boys, VVS en Sittardia – die moét deze uitermate boeiende expositie van sportief cultureel erfgoed beslist een keer bezoeken.

Behalve heel veel foto’s, oude voetbalshirts, haast antieke kicksen, wedstrijdballen en andere attributen kun je er oude wedstrijdfragmenten van wedstrijden van Fortuna zien, geluidsfragmenten beluisteren en tenslotte een drietal films bekijken in de speciaal daarvoor ingerichte minibios.

Als je alles goed wil bekijken, lezen en beluisteren ben je zo vier uurtjes zoet.

De entree bedraagt voor volwassenen (18 jaar en ouder) 5 euro en voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar 3 euro. Kinderen jonger dan 6 jaar krijgen gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.

Naast deze extra openingsdag is het museum elke woensdag van 10:00-16:00 uur geopend en verder elke eerste en derde zaterdag van de maand van 10:00-13:00 uur. Bij thuiswedstrijden opent het museum anderhalf uur voor het begin van de wedstrijd.

Adres: Milaanstraat 120, Sittard. Telefoon: 0631209140

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen