Fortuna Sittard wint met veel inzet van SC Heerenveen

Fortuna Sittard heeft vanmiddag het competitieduel tegen SC Heerenveen met enorm veel inzet met 2-1 gewonnen.

Al vroeg in de wedstrijd – in de 6e minuut – kwamen de Friezen via een doelpunt Van Bergen op voorsprong. In de 15e minuut was Passlack er als de kippen bij om een fout in de Heerenveendefensie af te straffen en Fortuna Sittard op gelijke hoogte te brengen. In de 31e minuut kreeg Fortuna Sittard via Damascan een prima kans om op voorsprong te komen, maar de door Diemers knap bediende Moldaviër slaagde er niet in om Heerenveen doelman Bednarek te passeren. In de 42e minuut was Damascan opnieuw dichtbij een treffer. Voetballend was Heerenveen in de eerste helft de betere ploeg, maar de slotfase van de eerste helft was voor de thuisploeg.

In de tweede helft zagen de 8371 toeschouwers Fortuna Sittard met meer overtuiging uit de startblokken komen. Er werd een stuk feller geduelleerd dan in de eerste helft. Invaller aan Fortunazijde Leandro Fernandes zag zijn inzet in de 70e minuut nipt tot corner verwerkt worden. Fortuna werkte zich een slag in de rondte en dat leidde in de 74e minuut tot een kopkans voor Branislav Ninaj, wiens kopbal ten gevolge van een voor Heerenveen ongelukkige kluts tussen doelman en een verdediger tot doelpunt werd gepromoveerd: 2-1. In de 88e minuut had Diemers dé kans om het duel te beslissen, maar hij schoot net voorlangs. Kort daarna was Heerenveen weer dicht bij een gelijkmaker. Kortom: het thuispubliek maakte een bloedstollende slotfase door, waarin Heerenveen-invaller Espejord zijn kopbal via de paal naast het Fortuna Sittard-doel zag gaan.

De thuisploeg hield de voorsprong vast en pakte daarmee vanmiddag 3 zeer belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie.

Fortuna Sittard startte de wedstrijd met de volgende opstelling: Alexei Koselev, Martin Angha (45’ Clint Essers), Branislav Ninaj, Wessel Dammers, George Cox, Tesfaldet Tekie, Alex Carbonell (67’ Leandro Fernandes), Felix Passlack, Amadou Ciss, Vitalie Damascan (80e Rasmus Karjalainen) en Mark Diemers.

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom. Die trok tijdens zijn debuut in de eredivisie geel voor Wessel Dammers, Amadou Ciss en Rasmus Karjalainen van Fortuna Sittard en voor Van Rhijn en Dresevic van SC Heerenveen.

Aanstaande vrijdagavond 20:00 uur speelt Fortuna Sittard in Almelo tegen SC Heracles. Op zaterdag 8 februari om 20:45 uur staat het belangrijke thuisduel tegen FC Emmen op het programma. FC Emmen is een directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie.