2500 euro boete voor Fortuna Sittard wegens afsteken vuurwerk in Tilburg

Foto: SGN

De KNVB heeft Fortuna Sittard een geldboete opgelegd omdat supporters van de club tijdens het uitduel op 21 december tegen Willem II het vuurwerkverbod aan hun laars lapten.

De club heeft van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel ontvangen, inhoudende dat de voorwaardelijke boete die nog stond van 7500 euro wordt omgezet in een onvoorwaardelijke boete van 2500 euro en 5000 euro voorwaardelijk, waarbij de proeftijd met een jaar wordt verlengd.

Fortuna Sittard heeft de aanklager betaald voetbal inmiddels laten weten akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel. Daarnaast zijn er naar aanleiding van dit incident twee landelijke stadionverboden opgelegd.

Fortuna Sittard tolereert geen vuurwerk – in welke vorm dan ook – rondom thuis- en uitwedstrijden.

Vuurwerk is niet voor niets verboden in en rond de stadions. Het kan tot gevaarlijke situaties leiden en heeft consequenties voor toekomstige sfeeracties. Bovendien benadelen supporters die zich niet aan het stadionverbod houden hun club ook nog eens financieel.De club roept dan ook nogmaals met klem op om het meenemen en/of afsteken van vuurwerk rondom wedstrijden van de club achterwege te laten.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties