Schamel punt voor Fortuna Sittard in even schamel duel tegen FC Emmen

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen stadion met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Emmen, de directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie.

In de eerste helft was FC Emmen een half uur lang de beter voetballende ploeg. De Drenten kregen in de 2e minuut via Bijl (net over de kruising) en in de 11e minuut via Burnet (bal op de paal) twee goede kansen om op voorsprong te komen. Fortuna Sittard stelde daar een kans voor Vitalie Damascan en een bal op de lat van Mark Diemers tegenover. Qua voetbal viel er in het verdere verloop van de eerste helft van beide kanten weinig te genieten.

In de tweede helft werd het spel er vervolgens ook niet beter op. Beide ploegen leden veel balverlies en kwamen amper tot het opzetten van iets dat op een goede aanval zou kunnen gaan lijken. De kansen waren dan ook zeer spaarzaam en als ze er waren, dan waren ze mager en werden ze niet benut. Fortuna Sittard was in de 87e minuut nog het dichtste bij een treffer, maar de inzet van Clint Essers werd tot hoekschop verwerkt.

Al met al een belabberde wedstrijd, waarin FC Emmen met een puntje tevreden was en Fortuna Sittard niet bij machte was om de tegenstander zijn wil op te leggen. Wat dat betreft was de 0-0 de enig passende uitslag.

Fortuna Sittard trad aan in de volgende opstelling: Alexei Koselev, Clint Essers, Branislav Ninaj (8, Wessel Dammers, Lazaros Rota, Jorrit Smeets (80′ Alex Carbonell), Tesfaldet Tekie, Felix Passlack, Amadou Ciss, Mark Diemers en Vitalie Damscan (75′ Bassala Sambou).

Ruim 7800 toeschouwers zagen scheidsrechter Manschot geel trekken voor Felix Passlack, Jorrit Smeets en Branislav Ninaj (2x geel en dus rood) van Fortuna Sittard en voor Bijl en Burnet van FC Emmen.

Volgende week zaterdag gaat Fortuna Sittard op bezoek bij Feyenoord. Het team van Sjors Ultee zal het dan zonder Branislav Ninaj moeten stellen, die vanavond in de extra tijd tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aanliep.