Diemers niet naar Groningen maar naar Rotterdam

Foto: SGN/Fortuna Sittard

Mark Diemers, aanvallende middenvelder en smaakmaker bij Fortuna Sittard, speelt komend seizoen voor Feyenoord.

Lang leek het erop dat hij Wessel Dammers naar het noorden zou volgen. Dammers mocht transfervrij de overstap naar FC Groningen maken. Voor Diemers moest evenwel de beurs worden getrokken, want de geboren Leeuwarder staat nog tot en met 30 juni 2021 onder contract bij Fortuna Sittard.

Vorige week leken alle FC Groningen, Fortuna Sittard en Mark Diemers het eens over de voorwaarden en het bedrag van de transfer. Maandag zou Diemers zijn handtekening moeten zetten, maar voor die tijd verscheen Feyenoord als kaper op de kust. De Rotterdammers lijken nu aan het langste eind te trekken. Diemers heeft zelf aangegeven voor Feyenoord te willen gaan spelen. Nu de transfer naar FC Groningen niet doorgaat moeten Fortuna Sittard en Feyenoord het nog eens worden over het transferbedrag en eventuele bijkomende voorwaarden. Verwacht wordt dat de transfer deze week rond komt.

Voordat Diemers bij Fortuna Sittard tekende kwam hij uit voor De Graafschap, FC Utrecht en SC Cambuur. Eerdere aanbiedingen van clubs uit het buitenland sloeg hij allemaal af.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties