Transfer Mark Diemers naar Feyenoord is rond

Foto: SGN/Fortuna Sittard

Mark Diemers maakt per vandaag de overstap naar Feyenoord. Dart maakt Fortuna Sittard bekend op de clubwebsite.

De 26-jarige middenvelder heeft met de Rotterdamse club een overeenstemming bereikt over een contract voor drie seizoenen. De Fries lag nog tot medio 2021 vast in het Fortuna Sittard Stadion.

Fortuna Sittard nam Diemers in 2018, na de promotie naar de Eredivisie, transfervrij over van De Graafschap. Bij Fortuna Sittard groeide de Leeuwarder uit tot een van de smaakmakers van het elftal. Hij speelde 67 wedstrijden voor Fortuna Sittard en was daarin goed voor 16 doelpunten en 17 assists.

Kevin Hofland werkte in beide seizoenen samen met Diemers. “Mark is altijd een op en top prof geweest,” aldus de hoofdtrainer, die zelf ook nog drie seizoenen voor Feyenoord uitkwam. “Hij heeft heel veel waarde gehad voor het team, als speler en als persoon. Deze prachtige stap heeft hij zelf afgedwongen door hard te werken en zich te blijven ontwikkelen.”

“Mark was onderdeel van onze Fortuna-familie en zijn plan was om via ons de volgende stap te maken. Dat is hem gelukt,” gaat Hofland verder. “Dit is een nieuwe fase in zijn carrière. Wij kunnen niks anders dan hem bedanken voor zijn inzet en succes wensen in Rotterdam.”

De transfer was de afgelopen twee weken onderwerp van gesprek, omdat het er in eerste instantie op leek dat FC Groningen de nieuwe werkgever van Diemers zou worden. FC Groningen en Fortuna Sittard waren het eens en ook Diemers leek voor de overstap te voelen. Totdat Feyenoord meldde ook in Diemers te zijn geïnteresseerd. De club heeft niet bekendgemaakt voor welk bedrag Diemers naar Rotterdam vertrekt.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties