Fortuna Sittard wint oefenduel tegen FC Dordrecht met 2-1

Fortuna Sittard speelde zaterdagmiddag – opnieuw in een leeg stadion – de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Vorige week won het team van coach Kevin Hofland met 9-1 van tweede klasser RKSV Bekkerveld uit Heerlen. Vandaag was het in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende FC Dordrecht, de club waarmee Fortuna Sittard onlangs een meerjarige samenwerkingsovereenkomst afsloot, de tegenstander.

In de eerste helft trad Fortuna Sittard aan met Yanick van Osch, Lazaros Rota, Branislav Ninaj, Martin Angha, George Cox, Branislav Ninaj, Tesfaldet Tekie, Jorrit Smeets, Emil Hansson, André Vidigal, Bassala Sambou en Djibril Dianessy.

FC Dordrecht bood in de eerste helft prima tegenstand en was een paar keer dichtbij de openingstreffer. Fortuna Sittard kwam langzaamaan beter in het spel. Het eerste gevaar kwam van Djibril Dianessy, die een voorzet van Emil Hansson net over het doel van FC Dordrecht kopte. Bassala Sambou scoorde in de 32e minuut op aangeven van André Vidigal de 1-0 en aansluitend kreeg Fortuna Sittard nog een aantal kansen om de score te verdubbelen, maar die pogingen strandden.

In de tweede helft bleven Angha, Vidigal en Dianessy aan de kant, hun plaatsen werden ingenomen door Grégoire Amiot, Rasmus Karjalainen en Thibeau Swinnen. Later in de tweede helft verving Adnan Ugur Jorrit Smeets en kwamen Jacky Donkor en Nassim El Ablak in het veld voor Emil Hansson en Bassala Sambou.

In het eerste deel van de tweede helft waren Sambou en Rasmussen dicht bij de 2-0, maar FC Dordrecht doelman Swolfs stond beide keren een treffer in de weg. In de 52e minuut viel dan toch de 2-0. Branislav Ninaj kopte een door Hansson genomen corner onhoudbaar achter doelman Swolfs.

FC Dordrecht was een paar minuten later dicht bij de aansluitingstreffer, maar Fortuna-goalie Yannick van Osch wist de bal nog net naast te werken. De aansluitingstreffer kwam er in de 69e minuut ondanks een overwicht van Fortuna Sittard toch: Agrafiotis liet na een goede Dordtse aanval doelman Yanick van Osch kansloos. Fortuna Sittard kreeg nog een aantal kansen om de score te verhogen, maar met de Dordtse tegentreffer was de eindstand bereikt.

Met deze tweede oefenwedstrijd sluit Fortuna Sittard de eerste fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen af. De spelers krijgen nu een week rust en daarna wordt begonnen aan de tweede fase van de voorbereiding. Daarin staan eveneens twee oefenwedstrijden op het programma, dan tegen tegenstanders uit de Eredivisie. Op maandagavond 10 augustus om 18:45 uur is Fortuna Sittard te gast bij FC Twente. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports. Het bijwonen van deze wedstrijd is door de huidige richtlijnen helaas niet mogelijk.

Twee weken later, op woensdag 26 augustus ontvangt Fortuna Sittard provinciegenoot VVV Venlo. Die wedstrijd begint om 20:00 uur en ook dit duel wordt uitgezonden op FOX Sports. Meer informatie rondom dit duel volgt binnenkort.