Fortuna Sittard wint laatste oefenduel met 8-0

Fortuna Sittard speelde vanavond in eigen stadion en zonder publiek een laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de nieuwe competitie.

Tegenstander was eersteklasser BSV Limburgia. Fortuna Sittard trad in de eerste helft aan met Joshua Wehking, George Cox, Mike van Beijnen, Clint Essers, Jacky Donkor, Tibeau Swinnen, Nassim El Ablak, Adnan Ugur, Lisandro Semedo, Veron Parkes en Djibril Dianessy.

Fortuna Sittard had vanzelfsprekend het overwicht, maar wist in het eerste half uur van de eerste helft maar weinig kansen te creëren. Limburgia stelde er één goede aanval tegenover, maar faalde in de afwerking. Clint Essers tekende in de 29e minuut met een afstandsschot de 1-0 aan. Nassim El Ablak verdubbelde tien minuten later de score.

Lisandro Semedo scoorde kort na rust de derde treffer voor Fortuna Sittard en Joshua Wehking voorkwam met een prima safe een Brunssumse tegentreffer uit een corner.

Na een kwartier in de tweede helft wisselde coach Kevin Hofland het hele elftal op Clint Essers en doelman Joshua Wehking na en kwamen Roel Janssen, Martin Angha, Ben Rienstra, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Mats Seuntjens, Emil Hansson, Sebastian Polter en Zian Flemming binnen de lijnen.

Sebastian Polter tekende al snel de 4-0 aan, gevolgd door de 5-0 van Mats Seuntjens. Polter tekende vervolgens ook voor de 6-0 en 7-0 binnen. Door een eigen doelpunt van een Limburgia-verdediger werd de eindstand bepaald op 8-0.

Aanstaande zaterdag begint Fortuna Sittard de nieuwe Eredivisiecompetitie met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Aanvang 21:00 uur.