Fortuna Sittard huurt Samuel Moutoussamy van FC Nantes

Foto: SGN

Behalve centrale verdediger Jaroslaw Jach heeft Fortuna Sittard op de laatste dag van de transferperiode ook middenvelder Samuel Moutoussamy vastgelegd.

Beide spelers worden voor een jaar gehuurd van de clubs waar ze onder contract staan. De Pool Jach wordt gehuurd van de Britse Premier League-club Crystal Palace, de 24-jarige middenvelder Moutoussamy, Congolees international, komt over van de Franse Ligue 1-club FC Nantes. De Congolees international meldt zich na de interlandperiode in Sittard.

Moutoussamy kan op meerdere posities uit de voeten. “We halen met Samuel een creatieve middenvelder in huis, die ook op de flanken kan spelen. Het is een behendige voetballer. We waren al content met de ploeg die er stond, maar met zijn komst wordt de selectie nog sterker,” aldus technisch manager Sjors Ultee.

De Parijzenaar staat sinds 2016 onder contract bij FC Nantes, dat hem oppikte uit de jeugdopleiding van Olympique Lyon. De teller staat vooralsnog op 59 wedstrijden in het geel-groen van FC Nantes. Daarin was Moutoussamy twee maal trefzeker.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties