Doelpuntloos oefenduel Fortuna Sittard tegen NEC Nijmegen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Met een interlandweekend in het verschiet oefende Fortuna Sittard afgelopen donderdag achter gesloten deuren tegen NEC Nijmegen.

Kristof Aelbrecht fungeerde in het kader van zijn trainerscursus als hoofdtrainer. Het duel eindigde met dezelfde stand als waarmee werd begonnen.

Aelbrecht moest het tegen de Nijmegenaren stellen zonder internationals Emil Hansson, Lisandro Semedo, Alexei Koselev, Lazaros Rota, Branislav Ninaj en nieuwkomer Samuel Moutoussamy. Daar stond het officieuze debuut van Jaroslaw Jach tegenover. Fortuna Sittard begon de wedstrijd voortvarend met een kans voor Tesfaldet Tekie, die zijn inzet op de paal zag belanden. De rebound van Zian Flemming werd knap gekeerd door de NEC-doelman.

In het vervolg van de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, al bleven de betere kansen voor de thuisploeg. Sebastian Polter was eveneens dichtbij wwn doelpunt. Na een dieptepass van Clint Essers op Mats Seuntjens werd de Duitse spits bediend. Zijn inzet eindigde op de paal. Vlak voor rust werd doelman Yanick van Osch nog getest, maar de goalie liet zich niet passeren.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. De bezoekers uit Nijmegen kwamen goed voor de dag in Sittard en stond defensief degelijk. Na een klein uur voetballen meldde N.E.C. zich voor het doel van Van Osch, die redding moest bieden op een inzet van dichtbij. Enkele minuten later verschenen de bezoekers opnieuw voor het Sittardse doel met een gevaarlijke kopbal. De kansen bleven ook in tweede helft spaarzaam, waardoor het duel uiteindelijk eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Opstelling Fortuna Sittard: Van Osch; Essers, Angha (59′, Van Beijnen), Jach, Janssen (59′ Cox); Tekie (59′ Swinnen), El Ablak, Seuntjens (76′ Flemming); Flemming (59′ Ugur), Polter (76′ Kastrati) en Dianessy.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties