Fortuna Sittard geeft 2-0 voorsprong uit handen tegen FC Emmen

Fortuna Sittard heeft vanavond de uitwedstrijd tegen FC Emmen niet kunnen winnen. Het duel eindigde onbeslist in een 2-2 gelijkspel.

Fortuna Sittard kende een goede eerste helft tegen FC Emmen. Het team van coach Kevin Hofland kwam in de 18e minuut op voorsprong door een doelpunt van Sebastian Polter op aangeven van Lisandro Semedo. Er werd optimaal geprofiteerd van een wegglijdende Emmen-verdediger die een terugspeelbal niet kon aannemen. En ook aan het tweede Fortuna-doelpunt ging een Emmense struikelpartij vooraf. Lisandro Semedo veroverde daarop de bal en schoot die in de 23e minuut zelf achter doelman Telgenkamp. Ook de thuisploeg kreeg een aantal scoringskansen maar Koselev voorkwam een tegendoelpunt.

In de tweede helft kregen de Drenten meer vat op Fortuna Sittard, dat minder scherp uit de kleedkamer leek te zijn gekomen. Dat resulteerde in tegentreffers van Laursen (51’) en De Leeuw (60’). Hansson leek in de 87e minuut de 2-3 te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna was Polter dichtbij de 2-3 en ook Flemming was dichtbij de winnende treffer, maar beiden zagen hun inzet geen doel treffen. En zo bleef het ondanks een slotoffensief van Fortuna Sittard 2-2 en moet Fortuna Sittard nog altijd wachten op de eerste zege van het seizoen.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Lazaros Rota, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Zian Flemming, Mats Seuntjens, Sebastian Polter, Lisandro Semedo (81′ Emil Hansson).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Die trok geel voor Mats Seuntjens van Fortuna Sittard en voor Tibbling van FC Emmen.

Volgende week zondag 25 oktober speelt Fortuna Sittard thuis tegen FC Groningen. Die wedstrijd begint om 12:15 uur.